Actiedag Fysiotherapie op 30 mei groot succes

Actiegroep Fysiotherapeuten: “Een belangrijke eerste stap is gezet”

Ruim 500 fysiotherapeuten kwamen woensdag vanuit heel Nederland naar Den Haag om actie te voeren tegen de werk- en regeldruk. “Een waanzinnig succes. Vandaag hebben we een belangrijke eerste stap gezet, nu gaan we door”, zegt fysiotherapeut en mede-initiatiefneemster Brenda van Gent.

Actiegroep Fysiotherapeuten: “Een belangrijke eerste stap is gezet”
Al zingend, met spandoeken en onder politiebegeleiding liepen de fysiotherapeuten van de Koekamp naar het Lange Voorhout in Den Haag. Onder het motto ‘Minder regels = meer tijd voor de patiënt’ demonstreerden ze tegen de toenemende werk- en regeldruk voor fysiotherapeuten. “We willen onder meer een eerlijker beloningssysteem en minder macht van zorgverzekeraars” legt Van Gent uit. “We willen bijvoorbeeld zelf de duur van een behandeling kunnen bepalen”.

Daarom overhandigden ze, na een actieve warming up, de inmiddels 9000 keer ondertekende petitie aan leden van de Tweede Kamer. Onder andere Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en Maarten Hijink (SP) namen de petitie in ontvangst. “Hierna zegde Lilian Marijnissen (SP) ons toe aandacht te besteden aan het verminderen van de regeldruk voor fysiotherapeuten, door het onderwerp in vergaderingen aan bod te laten komen”, zegt Van Gent.

Samen met Marcel Pool en acht andere fysiotherapeuten trekt zij de kar van Actiegroep Fysiotherapeuten, die op Facebook ruim 10.000 leden telt. “Texel, Limburg, overal kwamen de fysiotherapeuten vandaan. Het is mooi om te zien dat ze vanuit het hele land naar Den Haag zijn gekomen. We kunnen spreken van een waanzinnig succes en een belangrijke eerste stap voor de fysiotherapie in Nederland. Volgende week zitten we weer om de tafel en het plan is om ook patiënten erbij te betrekken, want uiteindelijk gaat het om hen.”

Publicatiedatum: 04-06-2018


Terug naar overzicht