Update 03-04-2020 : Onze Fysiopraktijk en het Coronavirus ( COVID-19); Hoe nu verder ?

Op 31 maart is door premier Rutte in een persconferentie aangekondigd dat de landelijke noodmaatregelen in verband met de Coronacrisis, die tot 6 april golden ten minste worden verlengd tot en met 28 april. De volgende update van de overheid om te bepalen wat er na deze datum gaat gebeuren is op 21 april. Dit alles heeft wederom gevolgen voor onze Fysiotherapiebedrijfsvoering.

Paramedische zorg kan worden verdeeld in drie categorieën:

  1. Patiënten in een behandeltraject die weten wat te doen en coaching/bijstelling van bijvoorbeeld het oefenprogramma of zelfmanagement nodig hebben. Dit kan op afstand worden gedaan middels videoconsult of telefonische zitting.
  2. Patiënten die zich voor het eerst melden. Dit vindt plaats middels videoconsult of telefonische intake. Tijdens dit consult kan worden bepaald of patiënt voorlopig met digitale begeleiding vooruit kan.
  3. Patiënten die zich ernstig zorgen maken over hun aandoening/klachten, patiënten waarbij een (lichamelijk) onderzoek (na het eerste videoconsult/intake) absoluut noodzakelijk is om een behandeling te starten en patiënten die niet in staat zijn om bijvoorbeeld hun oefeningen te doen terwijl het uitvoeren hiervan wel nodig is. Een en ander ter beoordeling van de fysiotherapeut in overleg met de patiënt.
  4. Bij iedere patiënt zal goed de afweging gemaakt moeten worden of de klacht acuut/niet acuut is of de behandeling hands-on of hands-off kan.

Tot 29 april zijn wij daarom niet gesloten maar beperkt geopend. Dagelijks zijn wij telefonisch of per mail goed bereikbaar voor adviezen en zo nodig behandeling op afstand ( e-consult ).

In deze tijd staat ieders gezondheid voorop, want dat is uiteindelijk het belangrijkste. Dus let op jezelf, zorg voor elkaar en houd je aan de RIVM-richtlijnen, dan ‘verslaan’ we dit virus hopelijk snel, waardoor we u weer spoedig kunnen verwelkomen.

 

Publicatiedatum: 03-04-2020


Terug naar overzicht