Update 16-04-2020: de tandarts start 20 april weer, volgt de fysiotherapeut ook ?

Tandartsen en orthodontisten hervatten 20 april de reguliere zorg weer

16 april 2020 17:18

Laatste update.

Tandartsen en orthodontisten openen per 20 april de deuren van hun praktijken weer voor reguliere behandelingen, blijkt uit een mail die in handen is van NU.nl. De praktijken volgen adviezen op van de mondzorgkoepels, het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, die eerder hadden besloten dat tot die datum alle niet-spoedeisende hulp werd opgeschort.

De praktijken gaan onder “strikte voorwaarden” weer open en accepteren alleen niet-coronapatiënten. Als men symptomen van het virus heeft vertoond in de afgelopen twee weken of een huisgenoot ziek is, moet de afspraak geannuleerd worden.

Ter plaatse gelden ook strenge regels: zo zijn poetsruimtes en toiletten gesloten en is het desinfecteren van handen verplicht bij binnenkomst. Ook wordt met klem gevraagd om niet van tevoren aanwezig te zijn, om de noodzakelijke afstand tussen patiënten te bewerkstelligen.

Mogelijk zijn de strikte regels afkomstig uit een donderdag gepubliceerd stappenplan van de mondzorgkoepels, waarin zij praktijken inlichten over hoe de zorg op een veilige manier hervat kan worden.

Tot op heden is nog niet bekend wat dit voor de fysiotherapie betekent.

Publicatiedatum: 16-04-2020


Terug naar overzicht