Update 30-04-2020: onze Fysiopraktijk en het Coronavirus ( COVID-19 ) Eindelijk weer groen licht ?

Fysiotherapeuten krijgen groen licht om weer aan het werk te gaan

Laatste nieuws van Nu.nl op 30 april 2020 19:57

Fysiotherapeuten hebben donderdag groen licht gekregen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om stapsgewijs weer aan het werk te gaan, meldt de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Samen met de brancheverenigingen PPN en SKF stelde KNGF vorige week een stappenplan op. Deze leidraad is – na enige aanpassingen – goedgekeurd door het RIVM en het ministerie van VWS.

De komende periode zal de fysiotherapeutische zorg “behoedzaam en stapsgewijs” worden opgeschaald. Daarbij zullen de fysiotherapeuten zo veilig mogelijk te werk gaan door de geldende hygiënemaatregelen in acht te nemen en in bepaalde gevallen persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken.

Concreet houdt het in dat fysiotherapeuten vanaf vrijdag 01-05-2020 weer patiënten in de praktijk kunnen ontvangen en behandelen. Gezonde patiënten, ook al behoren zij tot de risicogroep wat betreft het coronavirus, zullen weer op de normale manier behandeld worden, zegt een woordvoerder van het KNGF.

Publicatiedatum: 30-04-2020


Terug naar overzicht