Praktijkfolder

U bent rechtsreeks of via verwijzing van uw huisarts of specialist bij ons gekomen. Middels deze folder willen we u informeren over de gang van zaken in de praktijk.

Onze Fysiotherapiepraktijk ligt in het centrum van Reeuwijk-Brug met de hoofd locatie op `t Kerkestuk 2 A. Wij werken in een team van 4 fysiotherapeuten, die allen hun specialisaties hebben en vermeld staan in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie.                                

Wat is fysiotherapie?

Binnen de gezondheidszorg behandelt de fysiotherapeut klachten van het bewegingssysteem. Waar nodig krijgt u advies, begeleiding of behandeling bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten.

Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, het lymfestelsel, de huid, het hart en de longen kunnen worden behandeld. Tevens de aandoeningen ontstaan bijvoorbeeld na een operatie, tijdens het uitoefenen van werkzaamheden of sport of door veroudering. De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen.

Specialisaties

In onze praktijk kunnen we u naast Algemene Fysiotherapie de volgende specialisaties bieden:

 • Kaakfysiotherapie
 • Kinderfysiotherapie
 • Manuele therapie
 • Medical Taping
 • Medische trainingstherapie
 • Sportfysiotherapie
 • Dry Needling
 • Fysiofitness
 • Shockwavetherapie

Directe toegankelijkheid

U kunt tegenwoordig ook zonder verwijzing van de huisarts bij ons terecht. Er zal eerst een screening plaatsvinden om te bepalen of uw klacht fysiotherapeutisch behandeld kan worden.

Uw eerste bezoek

Uw eerste bezoek zal bestaan uit een vraaggesprek (anamnese) om uw klachten in kaart te brengen. Aansluitend volgt het lichamelijk onderzoek. De resultaten worden met u besproken en er wordt samen met u een behandelplan opgesteld.

Wat dient u mee te nemen?

 • Indien van toepassing de verwijzing van huisarts of specialist.
 • Geldig legitimatiebewijs.
 • Een handdoek of badlaken.

Verwachtingen

U verwacht van ons hulp bij uw gezondheidsprobleem. Wij verwachten van u een actieve deelname aan uw behandeling.

Op deze wijze kunnen we samen uw gezondheidsprobleem goed aanpakken.

Verhindering

Afspraken die niet 24 uur van te voren zijn afgezegd zullen bij u in rekening gebracht worden.

Klachtenregeling

Alle fysiotherapeuten doen hun best u zo goed mogelijk te helpen. Is er toch iets niet naar uw zin, bespreek dit dan direct met uw therapeut.

Wij zijn aangesloten bij de Klachtenregeling van het KNGF.

Gegevens

Uw (medische) gegevens worden in ons computersysteem vastgelegd volgens de Wet op de Persoonsregistratie. Zonder uw toestemming worden deze gegevens niet aan derden verstrekt.

Vergoedingen

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij een chronische aandoening, die voorkomt op een door de overheid opgestelde lijst, worden de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed, mits u aanvullend verzekerd bent. Vanaf de 21ste behandeling worden deze uit de basisverzekering vergoed.

De behandelingen zullen meestal rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd worden. Het aantal behandelingen wat u vergoed krijgt is afhankelijk van uw polis. Bij onvoldoende dekking worden behandelingen bij u in rekening gebracht.

Met alle zorgverzekeraars hebben wij zorgcontracten.